City Life

Palatul Primaverii – locul plin de istorie al Bucurestiului si resedinta familiei Ceausescu

La capatul strazii Primaverii, ascunsa dupa un gard inalt, se afla o vila istorica pentru Romania – datorita povestii sale dar si datorita arhitecturii unice – casa unde a locuit familia Ceausescu denumita si Palatul Primaverii.

Vila este construita inca din timpul lui Dej dar a fost folosita doar de Ceausescu.

In pretul biletului (35 lei) intra si prezentarea palatului de catre un ghid care iti povesteste foarte bine multe lucruri interesante despre casa. Din aproximativ 80 de camere doar 60 sunt deschise publicului dar este suficient pentru a-ti face o parere despre modul excentric in care traia familia Ceausescu .

Ai access la birouri, sala de mese, fiecare dormitor al membrului familiei, dressing, spa-ul din subsol, piscina, gradina exterioara si multe alte incaperi.

Palatul Primaverii este foarte bine intretinut, mobila si obiectele sunt originale si in conditie foarte buna. Interiorul este foarte frumos si contine o multitudine de stiluri de la stilul italian, francez, portughez.

Decoratiunile sunt un mix: de la candelabre din Medias, la sticla de Murano si alte obiecte primite de la alti lideri de catre Ceausescu in vizitele oficiale. Pe pereti sunt numai tablouri ale pictorilor romani, multe din ele avand ca tema taranul, iar majoritatea dintre ele au fost expuse la Art Safari.

Turul Palatului Primaverii dureaza aproximativ 1 ora si se termina cu o vizita la cafenea si cu un mic magazin de suveniruri (sapunul comunist neaparat de cumparat :).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *