Beauty

Masti home-made pentru tenul gras-acneic

masca pentru tenul gras

M-am confruntat cu tenul gras/oily/acneic ..cu cosuri si foarte lucios toata viata..din copilarie, pubertate si pana la viata adulta. Fruntea mea poate fi folosita cu usurinta ca oglinda pentru cei de pe strada. 🙂

Nu cred ca exista masca de fata pe care sa nu o fi incercat: din magazin, preparata acasa, in saloanele de cosmetica, etc. De la cele cu fructe, cu legume, cu carbune, masti cu aspirina, cu malai, cu cafea, cu uleiuri din plafar, impreuna cu masaj facial cu diverse aparate (in saloane de specialitate)..le-am incercat pe toate.

Ce pot spune din experienta avuta de pana acum: mastile functioneaza, mai ales cele din ingrediente naturale doar ca frecventa cu care trebuie aplicate trebuie sa fie deasa; ai nevoie de un ritual pe care trebuie sa il respecti constiincios de cel putin 2 ori pe saptamana iar gomajul saptamanal este obligatoriu!

Din toate mastile pe care le-am incercat cea cu efect cel mai mare asupra mea este cea de argila. Argila verde, rosie, normala ..oricare ar fi ea doar sa fie un produs natural.

Folosesc argila de la Aslavitan de aproximativ 5 ani, de cand am auzit, de la mai multi cosmeticieni ca folosita cu regularitate chiar face bine. Pudra se gaseste in format bulk (tip pachet) sau plicuri.

Folosesc jumatate de plic de fiecare data si incerc sa o intind atat pe gat cat si pe decolteu (de ce sa nu ne ingrijim si de la gat in jos?).

Retele de masca ce m-au ajutat si pe care le recomand cu drag si care functioneaza pentru tipul meu de ten:

Masca de fata simpla cu argila: se amesteca masca de fata impreuna cu putina apa si se aplica direct pe fata. Se lasa 10-15 min, pana in momentul in care se intareste bine de tot pe fata, apoi se clateste cu apa calduta. Nu folosesc prosop sau hartie, imi las fata sa se usuce natural;

Masca de fata cu argila si miere: aceeasi procedura de mai sus. La final, pielea se simte foarte hidratata.

Masca de fata cu argila si ulei de castravete: o folosesc in special cand am cateva cosuri pe fata (de tipul celor dureroase).

Masca de fata cu argila si ulei de lavanda: terapeutic si antiseptic. 🙂

Masca de fata cu argila si cafea: perfecta pentru un gomaj. La o jumatate de plic de argila folosesc cam 1 lingura de zat de cafea si putina apa. Se lasa pe fata cel putin 20-30 de minute pentru un efect de durata.

Disclaimer: Acesta nu este un post platit, este pur si simplu experienta mea cu mastile in-house cu argila. 🙂

Ingredientele se pot cumpara de la orice plafar ori de aici:

  • Argila Aslavitan de aici – daca va abonati la newsletter puteti beneficia de 15% reducere la prima comanda;
  • Ulei de castravete – de aici sau aici;
  • Ulei de lavanda – de aici.