Travel

Ce sa faci in weekend: Cetatea Enisala, orasul Tulcea si Muntii Macin

Dupa weekend-ul plin de la Dalboka, o alta idee super pentru o calatorie de cateva zile pline de relaxare dar si aventuri este o vizita la cetatea Enisala, orasul Tulcea si o drumetie pe Muntii Macin.

Harta Bucuresti Tulcea

Drumul catre Tulcea dureaza aproximativ 3 ore dar nu te plictisesti deloc datorita peisajului: micutii munti cafenii se amesteca perfect si cu multitudinea de eoliene; zici ca esti intr-un un western de-al lui Clint Eastwood.

Prima oprire a fost la cetatea Enisala, drumul pana acolo este foarte bun. Intrarea este aproximativ 5 lei iar masina o lasi la poalele cetatii apoi mergi un pic pe jos – prilej perfect pentru un pic de miscare. Din cetatate a ramas in picioare un turn si cativa pereti de sustinere, iar un mic muzeu ce se viziteaza si este inclus in pretul biletului, spune istoria acestei cetati dar si despre importanta zonei Dobrogea din punct de vedere istoric si arheologic. Va recomand sa mergeti sa il vizitati.

Cetatea Enisala Dobrogea

Dupa Enisala, la o distanta de aproximativ o jumatate de ora am ajuns in Tulcea. Am fost placut surprinsi de cat de linistit si boem este orasul. Faleza, desi nu este foarte intretinuta iar reminescentele comuniste sunt cam peste tot, este curata, oamenii sunt primitori si restaurantele sunt multe si unde gasesti tot felul de specialitati pe baza de peste.

Noi am mancat la restaurantul La liman unde mancarea a fost foarte foarte buna, personalul foarte amabil si servirea rapida- ne-au ramas cateva feluri de mancare pe lista pentru data viitoare. 🙂 Tot pentru data viitoare ne-am propus sa vizitam si orasul: muzeul de arta, muzeul de istorie si arheologie,  si “acvariul” (Centrul Muzeal Eco-turistic Delta Dunarii).

Ne-am pastrat toata ziua de duminica pentru drumetia pe munte aka Parcul National Muntii Macinului. Desi sunt mai mult dealuri decat muntii, priveliștea oferita este spectaculoasa si impresioneaza datorita vechimii lor (300-400 milioane de ani) dar si formelor stancilor. Deasemenea, pe trasee poti vedea flori si plante pe cale de disparitie – pentru mine fiind un motiv in plus de a strabate acest traseu.

Traseul ales a fost Culmea Pricopanului (aproximativ 6 km) pe care l-am strabatut cu usurinta in vreo 4 ore. Pe parcursul traseului, se ating multe varfuri: Vf. Sulucu Mare, Vf. Caramalau, Vf. Sulucul Mic.

Muntii Macin

Muntii Macin

Muntii Macin

Muntii Macin

Muntii Macin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *